MR.Zecoo انا الرئيس
رقم العضويه : 1 عدد المساهمات : 2582 نقاط : 2931 تاريخ الميلاد : 05/02/1993 تاريخ التسجيل : 01/07/2009 العمر : 31 الموقع : من أرض فيها شمس الحب تعانق وجه الحرية... العمل/الترفيه : الانترنت المزاج : مع الشردين
| موضوع: أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين الأربعاء أغسطس 11, 2010 8:03 pm | |
| 1/بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين
المقادير : 2/ حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد ) زيت للقلي
التـتـبـيـلة : بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل
للتغطية : 1\2 كوب دقيق بيضة 1\2 كوب لبن
الطريقة : 1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح . 2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة . 3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة . 4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري . 5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .
مكرونة مع لحمة بتلو
المقادير : لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد ) مشروم 2 بصلة 4 معالق زيت مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان ) ملح وفلفل وتوابل مشكلة علبة كريمة لبانى فلفل ملون ( أحمر , أصفر , أخضر )
الطريقة : 1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم . 2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات . 3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل . 4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج . 5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .
فراخ بالكاري
المقادير : فراخ مقطعة مكعبات معلقة كاري وملح وفلفل 2 معلقة زبدة جزر مقطع دواير فلفل رومي الوان بصل معلقتين دقيق
الطريقة : 1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل . 2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر . 3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .
صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة
المقادير : 2 بطاطس وسط مسلوقة لحمة مفرومة معصجة 1\4 كوب لبن بيضة ملح وفلفل معلقة زبدة جبنة موزاريلا
الطريقة : 1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل . 2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .
ريش ضانى
المقادير : ريش ضانى ( حسب عدد الافراد ) بصل , فلفل , ثوم مفروم 1\2 كوب كوكاكولا 3 معالق عسل نحل 1 معلقة صويا صوص
الطريقة : 1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ). 2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى . 3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .
جلاش صغير بالفراخ
المقادير : بواقي فراخ بصلة 1 معلقة صويا صوص فلفل أسود ورق جلاش زيت غزير للتحمير طبق به ماء
الطريقة : 1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط ) 2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس . 3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .
مكرونة مسلوقة بالخضار
المقادير : مكرونة مسلوقة بصل جزر كوسة فلفل ملون ( أخضر , أحمر , أصفر ) او لون واحد الى موجود صويا صوص زبدة
الطريقة : 1- يقطع البصل وباقى الخضار . 2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح . 3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة . 4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .
كرات البطاطس المحمرة
المقادير : 2 حبة بطاطس مسلوقة 1\4 كوب لبن بيضة ملح وفلفل زبدة معلقة دقيق
للتغطية : بقسماط وبيض
الطريقة : 1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة . 2- يتم ترك الخليط حتى يبرد . 3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .
كفتة محمرة
المقادير : 1\2 كيلو لحمة مفرومة بقدونس ملح وفلفل بصلة توابل مشكلة شوية جنزبيل , جوزة الطيب , قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )
الطريقة : 1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة . 2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة . 3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج .
بيكاتا بالمشروم
المقادير : لحمة بتلو مشروم 1\2 كوب كريمة لبانى 2 معلقة زبدة معلقة دقيق ( لتعطى سماكة للخليط )
للتـتـبـيلة : بصل وملح وفلفل
الطريقة : 1- تتبل اللحمة بمياة البصل مع الملح والفلفل . 2- تسيح الزبدة علي النار ونضع اللحمة ونشوحها مع وضع المشروم ثم معلقة الدقيق ثم الكريمة مع التقليب . 3- يتم تغطية الوعاء حتى النضج . ( لا تأخذ وقت فى النضج ).
سندوتشات سوسيس تجنن
المقادير : كيس سوسيس 1 طماطم 1 فلفل رومى 1 بصلة ملح وفلفل عيش فينو 3 معالق زيت صوص حار
الطريقة : 1- يقطع السوسيس إلي دواير . 2- يقطع البصل والفلفل والطاماطم قطع صغيرة . 3- يوضع الزيت فى الطاسة مع وضع البصل وتشويحه ثم الفلفل وتشويحة ووضع السوسيس مع الملح والفلفل والصوص الحار . 4- فى النهاية قبل النضج التام يتم وضع الطماطم . 5- يتم وضع الخليط بالعيش الفينو .
فراخ محشية بالجبنة
المقادير : 1\2 كيلو فراخ صدور جبنة نستو ملح وفلفل وبصل ( للتـتـبـيلة ) بيض ودقيق وبقسماط ( للتـغـطية )
الطريقة : 1- يتم تتبيل الفراخ جيداً . 2- تقطع الصدورمن النصف مثل السندوتش ويتم وضع الجبنة النستو من الدالخ مع الضغط علي الفراخ جيداً . 3- يتم وضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط . 4- التحمير فى الزيت حتي الإحمرار .
اتمنى ان تعجبكم وتكون مرجع لكم عند الحاجةتقبلوا تحياتى | |
|
سفير الغرااام // فاصل ونواصل //
رقم العضويه : 163 عدد المساهمات : 4260 نقاط : 5666 تاريخ الميلاد : 02/08/1995 تاريخ التسجيل : 22/01/2010 العمر : 29 العمل/الترفيه : سواق فرشة المزاج : امزغرت
| موضوع: رد: أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين الأربعاء أغسطس 11, 2010 8:07 pm | |
| مشكووور سالم ع الموضووع تحياتي لالك | |
|
الواد قلبو بيوجعو بحبك يا شوشو
رقم العضويه : 359 عدد المساهمات : 1759 نقاط : 3133 تاريخ الميلاد : 10/10/1994 تاريخ التسجيل : 02/07/2010 العمر : 30 الموقع : شب قاعداغلب الوقت على النت يعنى فاضى العمل/الترفيه : طول اليوم على النت المزاج : لادخل على الزهرة واشكى همى لابوكى بلكن يحل القضية وترد الحبيبة ليا رحنا على الزهرة وماحد عرفك يا ابو شوشو العب ضيعتنا يا ابو شوشو
| موضوع: رد: أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين الأحد أغسطس 15, 2010 5:03 am | |
| | |
|
رهف مراقب/ة عام
رقم العضويه : 25 عدد المساهمات : 3432 نقاط : 3711 تاريخ الميلاد : 10/06/1991 تاريخ التسجيل : 14/07/2009 العمر : 33 العمل/الترفيه : نت ×نت المزاج : ماشي حالو
| موضوع: رد: أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين الإثنين أغسطس 16, 2010 3:11 am | |
| يسلمووووو
يعطيك العافية
احترامي رهف | |
|
~KEMOoO~ مراقب/ة عام
رقم العضويه : 11 عدد المساهمات : 6775 نقاط : 7287 تاريخ الميلاد : 25/04/1993 تاريخ التسجيل : 13/09/2009 العمر : 31 الموقع : ............. المزاج : °ˆ~*¤®§(*§نفسي بس لو مرة اطمن عليك §*)§®¤*~ˆ°
| موضوع: رد: أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين السبت أغسطس 28, 2010 11:04 am | |
| يسلموو ياا مدير علي التقديم جاري التحضير تقبل مروري تحياتي الك..... | |
|